Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Kommentar till SvD artikel 2012-05-14 om kyckling i svenska skolmatsalar

Martin & Servera är positiva till att frågan om ursprungsmärkning av livsmedel diskuteras. Vi arbetar löpande med frågor rörande matsäkerhet och bidrar gärna i processen kring en förbättrad folkhälsa.

En skolmatsal kan välja att köpa kyckling som motsvarar svenska kvalitetskrav, men behöver då ökade resurser eftersom priset är högre. 

Alla förpackningar med kycklingprodukter som Martin & Servera säljer är märkta med ursprung. Den skola som önskar informera om varifrån kycklingen man serverar kommer kan alltså göra det. 

De kycklingprodukter som Martin & Servera köper från Thailand är värmebehandlade produkter. Majoriteten av vår importerade råa kyckling kommer från Danmark och Brasilien. Vi genomför, utöver lagkrav, kontinuerliga stickprovskontroller på kycklingprodukter av bland annat salmonella.

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm