Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Överprövning av utvärdering av leverantörsintyg i Halmstad

Martin & Servera överprövar tilldelningsbeslut för Halmstad Kommuns livsmedelsupphandling. Utvärdering av anbud har skett på ett annat och felaktigt sätt än vad som angivits i kommunens förfrågan, framför allt gällande leverantörsintyg för ställda djurskyddskrav.

Vi anser att ett flertal leverantörsintyg från konkurrerande anbud ej ska godkännas. De är inte verifierade och påskrivna av berörd leverantör i enlighet med de krav som kommunen definierat i förfrågan. Den grossist som tilldelats livsmedelsupphandlingen har skriftligen intygat att leverantörsintygen är signerade av varje leverantör, men det stämmer inte.

Leverantörsintyg är idag utformade på många olika sätt men mycket viktiga i utvärdering av anbuden. Om dessa intyg inte utformas och utvärderas på korrekt sätt finns en uppenbar risk att de tappar sitt värde i offentliga upphandlingar. Det skulle i sin tur skapa en osäkerhet för både leverantörer och upphandlande myndigheter i denna och i kommande livsmedelsupphandlingar.


Ämnen

Regioner

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm