Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bokslut 2007 för Servera R&S AB

Restaurang och storköksmarknaden har under 2007 ökat med 3-5 %. Orsaken är dels den goda konjunkturen men också en beteendeförändring hos konsumenterna där uteätandet blir allt vanligare, en trend som vi tror kommer att fortsätta. Ett flertal större kundavtal har träffats under året bl.a. Eurest/SSP, Harrys pubar, Nores, Sibylla, Baldakinengruppen, Uppsala kommun, Nacka kommun och Umeå kommun. Ett stort antal nya kundavtal har också träffats med privata restauranger. Under året har satsningarna på färskvaror gett stora framgångar. Ett systematiskt arbete med kompetensutveckling och utvecklad funktionalitet inom samtliga affärsområden har också bidragit till försäljningsökningarna. En fortsatt utveckling av sortimentet för ekologiska produkter har genomförts. Totalt finns nu ca 700 artiklar i sortimentet. Miljöbelastningen har varit en central fråga under året. Beslut har tagits om att bygga nytt lager i Halmstad där målet är att genom ett modernt byggande och med förändrad logistik halvera miljöbelastningen. Ytterligare satsningar har genomförts för att öka kvaliteten på och resurserna till maten inom förskola, skola och äldreomsorg. Bland annat har Servera under året aktivt agerat för att förbättra förutsättningarna för skolmaten. En stor marknadsundersökning, seminarier och framtagande av en Skolbok i ämnet har genomförts. Målsättningen är att påverka beslutsfattare att ge skolmåltids-personalen rätt förutsättningar för att öka kvalitén på skolmaten för samtliga elever. Under året har Servera investerat i jämlikhetsfrågor genom en lönekartläggning och en policy för rekrytering. Servera har tilldelats HTF:s utmärkelse Guldnappen för att företaget med en meny av åtgärder, och på ett målinriktat sätt, uppmuntrat föräldraledighet och underlättat livspusslet för småbarnsföräldrar.

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm