Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Burger King väljer Martin & Servera

I dagarna slöts ett nytt avtal mellan Burger King och Martin & Servera. Samarbetet, som pågått sedan våren 2011 fortsätter i och med det nya avtalet i ytterligare tre år, fram till och med 2018. Affären är värd över 1 miljard kronor.

- Det här är väldigt roligt för Martin & Servera och ett kvitto på att vi har lyckats möta Burger Kings högt ställda krav. Vi har den funktionalitet Burger King efterfrågar och möter väl upp kraven – från inköp, till lagerhantering och genom hela kedjan ut till leverans. Burger King är en kund som hjälper oss att hela tiden utvecklas och vara på tårna. Extra roligt är det också förstås när vi lyckats förhandla fram ett nytt avtal i hård konkurrens med andra aktörer i branschen, säger Pär Frisell, affärschef på Martin & Servera.

Burger King är inne i ett expansivt skede. Under perioden 2011-2015 har Burger King växt till att omfatta 108 enheter, från 71 enheter vid starten i maj 2011. Kedjan planerar att öppna ytterligare ett trettiotal nya restauranger i Sverige före december 2016. Totalt i Skandinavien har man idag 158 enheter.

Martin & Servera fortsätter med det nya avtalet att vara full leverantör till Burger Kings enheter i Sverige.

- Trenden i vår bransch är att allt fler aktörer med kundunika produkter går till en ren logistiklösning. Vi valde redan på ett tidigt skede att se värdet i att jobba med en grossist och intemed en logistikpartner. Med Martin & Servera har vi haft ett bra track record genom åren. Leveranserna fungerar väl och lagret och inköpsavdelningen i Halmstad ger hög service. Dessutom ger avtalet en bra totalekonomi för oss, säger Peter Östlund, inköpschef på norska Umoe Restaurants, som är masterfranchisetagare till Burger King i Skandinavien.

Det nya kontraktet träder i kraft 1 januari 2016.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm