Gå direkt till innehåll
Förvärvet av Galatea är genomfört

Pressmeddelande -

Förvärvet av Galatea är genomfört

Martin & Servera har idag 29 oktober genomfört förvärvet av Galatea Spirits AB efter att den konkurrensrättsliga prövningen godkänts. Affären skapar tillväxt för Martin & Servera både inom restaurangmarknaden och på konsumentmarknaden via Systembolaget.

Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköpsgrossist. Den 16 september lämnade företaget in en ansökan till Konkurrensverket gällande förvärvet av Galatea Spirits AB. Nu har affären fått ett godkännande och förvärvet har genomförts.

Galatea Spirits AB är Skandinaviens ledande importör av öl och en av landets största leverantörer till Systembolaget. I portföljen finns allt från breda och kända varumärken till ett flertal mikrobryggda öl och så kallade craftöl som är ett snabbväxande segment. Galatea äger även ett antal kända svenska varumärken såsom TT och Arboga samt ett eget mikrobryggeri utanför Stockholm.

– Med Galatea utökar vi vårt erbjudande till restaurangmarknaden med både breda varumärken och specialöl från hela världen, säger Håkan Åkerström, vd Martin & Servera. Förvärvet skapar även stora möjligheter för vår importverksamhet av vin. Genom Galatea kan vi inte bara erbjuda vinproducenter en distribution till restaurangmarknaden utan även till konsumentmarknaden via Systembolaget.

När affären nu är genomförd ingår Galatea som ett specialistföretag i Martin & Servera. Galatea fortsätter dock att drivas som ett eget bolag med befintlig personal och ledning.

– Med Martin & Servera får vi starka ägare som möjliggör en ännu snabbare tillväxt, säger Torbjörn Sundwall som är vd på Galatea. Genom deras omfattande distribution till Sveriges restauranger når vår breda ölportfölj ännu fler krögare i landet. I slutändan innebär det att Sveriges restaurangbesökare får ett större och bättre sortiment att välja på.

I förvärvet ingår Galateas dotterbolag KGA Logistik i Karlskoga som hanterar och distribuerar över 3,5 miljoner lådor öl, vin och sprit årligen. Genom KGA blir det även möjligt för Martin & Servera att kunna erbjuda en fatölslösning till sina restaurangkunder vilket tidigare saknats.


Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Fällmans Kött, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm