Gå direkt till innehåll
Martin & Servera förvärvar Diskteknik
Martin & Servera förvärvar Diskteknik

Pressmeddelande -

Martin & Servera expanderar inom rengöring med förvärv av Diskteknik

Martin & Servera förvärvar Cleano Holding, som bland annat omfattar bolaget Diskteknik. Företagsgruppen omsätter ca 400 Mkr och är ett strategiskt förvärv med målsättningen att stärka Martin & Serveras erbjudande av rengörings- och kemprodukter.

Diskteknik är Sveriges ledande företag inom disk, tvätt och städ. Inom de olika bolagen i företagsgruppen finns försäljning och egen produktion av kemtekniska produkter, import av engångsartiklar samt försäljning, installation och service av storköksmaskiner.

Förvärvet ligger i linje med Martin & Serveras strategi att komplettera moderbolagets verksamhet med nischade dotterbolag som erbjuder sortiment, tjänster och specialist-kunskap, vilket skapar mervärde för våra kunder.

­- Vi vill utveckla affären inom rengöring, disk- och tvättmedel. Diskteknik tillför det kunnande och de produkter vi behöver för att ta det här steget. Martin & Servera kan tillföra resurser och inte minst kunder. Vi räknar med att snabbt kunna ta marknadsandelar i Sverige, berättar Martin & Serveras vd Håkan Åkerström.

Cleano Holding kommer att verka som ett dotterbolag inom Martin & Servera. Martin Pasko kvarstår som vd i bolaget.

- Jag är väldigt nöjd med att ha fått Martin & Servera som ägare. Det är ett tryggt företag som tänker långsiktigt. De har de resurser och den access till kunder vi behöver för att kunna ta nästa steg i vår utveckling, säger Martin Pasko, vd Cleano Holding.

Lars Barkström, grundare och styrelseordförande, lämnar företaget.

- Lars har varit helt avgörande för att skapa det framgångsrika företag som Cleano Holding och Diskteknik är i dag. Utan honom hade vi inte haft denna stabila plattform att bygga vidare på, säger Håkan Åkerström.

- Det känns mycket bra att Diskteknik fortsatt får en långsiktig ägare som vill vidareutveckla bolaget. Att det sedan är två fina familjeföretag som står bakom ägandet är bara positivt, säger Lars Barkström.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm