Gå direkt till innehåll
Martin & Servera förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB

Pressmeddelande -

Martin & Servera förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB

Martin & Servera tar nu ytterligare ett steg mot att bli en helhetsleverantör till den professionella måltidsbranschen och förvärvar 3DAB med dotterbolaget Still Sparkling Star AB. Med 3DAB skapas möjligheten att ge en fullservice av fatöls- och vattenanläggningar till kunderna, från förhandling, avtal och installation, till service, underhåll och utveckling. Det innebär också att två populära vattenkoncept kommer att leva och utvecklas sida vid sida.

Det är Martin & Serveras ökande behov av servicetjänster för vattenanläggningar som ligger bakom det nya förvärvet av 3DAB. 3DAB är sedan länge en servicepartner till bryggerier och importföretag av fatöl. Förvärvet innebär att Martin & Servera nu kan bygga upp en egen serviceorganisation. När specialistkompetensen hos eldsjälarna på 3DAB går samman med Sveriges största restauranggrossist öppnas stora möjligheter.

- När vi initialt tillför 3DAB 800 vattenanläggningar skapar det förutsättningen att bygga upp en egen servicekår och lägga grunden till något större. Vi vill över tid utveckla lösningar som blir mer än service och dryckeskoncept. Bland annat kan det handla om att utöka rollen som grossist till att omfatta även installation och service av kökens utrustning. Det vi gör är att bygga upp ett specialistföretag som riktar in sig på service och underhåll, säger Sven Demitz-Helin, vice vd för Martin & Servera och föreslagen ordförande för 3DAB.

Brinner för utveckling

I den nya bolagskonstruktionen blir Dan Öfring vd. Idag är han affärsområdeschef för restaurangutrustning i Martin & Servera. I den rollen har han varit med och utvecklat bolagets dryckeskoncept tillsammans med Jonas Sundstedt, försäljningschef för koncept i Martin & Servera.

- Att vi på Martin & Servera får möjlighet att göra det här tillsammans med 3DAB är verkligen spännande, säger Dan Öfring.

3DAB:s nuvarande vd och grundare Michael Wirström blir kvar i bolaget som utvecklingschef.

- För mig känns det väldigt bra att jag får mer tid att vara kreativ. Det är utveckling jag brinner för. Med Martin & Servera som ägare får vi helt andra ekonomiska förutsättningar. Det finns många idéer jag och Johan Vikström vill realisera som vi inte har hunnit med, säger Michael Wirström.

Populära vattenkoncept

De klimatsmarta och populära vattenkoncepten Still Sparkling och HTVÅO, som tidigare varit konkurrenter på marknaden, ska leva sida vid sida.

- De båda vattenkoncepten ger oss bredd med sina olika produktutbud, paketlösningar och designalternativ. Att två så starka koncept utvecklas sida vid sida, för olika kundkategorier, ser vi som något som bara är positivt. De båda koncepten har dessutom en stor potential att hitta till nya marknader, säger Dan Öfring.

Sammantaget innebär förvärvet att vi har en stor gemensam befintlig kundstock av vattenkunder, kaffekonceptskunder samt ett stort antal bryggerikunder.

Övertagandet av 3DAB sker vid halvårsskiftet 2015. Under hösten flyttas Martin & Serveras konceptsäljarorganisation över till 3DAB för att samla rätt resurser och kompetens i det nya bolaget. Jonas Sundstedt tar över det totala försäljningsansvaret i det nya bolaget. Samtlig personal inom 3DAB och Still Sparkling Star AB kvarstår i bolaget.

Presskontakt

Kristina Ossmark, 08-672 86 37, 070-644 23 14, kristina.ossmark@martinservera.se

Kontaktpersoner

Dan Öfring, Martin & Servera, 08-722 25 85, 0708-53 64 08, dan.ofring@martinservera.se

Michael Wirström, 3DAB/Still Sparkling Star AB, 08-621 12 00, 0708-387744, micke@stillsparkling.se

Fakta 3DAB

3DAB har sammanlagt mer än 80 års erfarenhet av dryckesinstallationer, tillverkning och service i restaurangmiljö. Företaget har ett brinnande intresse för fatöl och hjälper bryggerier, distributörer, restauranger och barer att ta fram bra lösningar, inklusive design, tillverkning, installation, service och underhåll. 3DAB driver också dotterbolaget Still Sparkling Star AB.

Webbplats:www.3dab.se

Still Sparkling Star AB:www.stillsparkling.se

Fakta Martin & Servera

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Webbplats:www.martinservera.se

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm