Gå direkt till innehåll
Martin & Servera skriver samarbetsavtal med LRF

Pressmeddelande -

Martin & Servera skriver samarbetsavtal med LRF

Martin & Servera har skrivit ett nytt 3-årigt samarbetsavtal med Lantbrukarnas Riksförbund, (LRF). Syftet är att tillsammans verka för att öka försäljningen av svenska livsmedel till kunder inom privat och offentlig restaurangmarknad.

Vill öka försäljningen av svenskt och lokalt

- Vi vill underlätta för de kunder som vill välja svenska råvaror och produkter, säger Håkan Åkerström, vd Martin & Servera. I vårt samarbete med LRF arbetar vi tillsammans för ökad ursprungsmärkning och tydlig svenskmärkning. – Bland annat har vi på Martin & Servera precis tagit beslut om att använda svenskmärkningen för våra egna märkesvaror.

Både Martin & Servera och LRF ser att det finns ett behov av information och stöd kring svenska produkter i offentlig upphandling. Tillsammans, och i samarbete med Upphandlingsmyndigheten, vill vi arbeta för ett tydligt regelverk till offentliga upphandlare om vilka möjligheter som finns för att upphandla svenska produkter.

- Vi planerar gemensamma aktiviteter i syfte att informera om hur man kan upphandla svenska produkter på ett effektivt sätt genom sin grossist. Ett sätt kan vara lokala seminarier med information om hur vi som grossister kan hjälpa kommuner och landsting med bra lösningar för att handla lokala produkter.

Svenska mervärden ska lyftas fram

Samarbetet handlar också om att tydliggöra och kommunicera mervärdena med svensk mat till den svenska restaurangmarknaden och dess kunder.

Den gemensamma satsningen på föreningen Exceptionell Råvara är en viktig del i samarbetet. Allt som kan öka innovationskraften och utvecklingstakten ökar också bredden. - Kunderna på restaurangsidan efterfrågar produkter av olika kvaliteter, produkter för olika behov och produkter från olika delar av Sverige, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Vill hitta lösningar på råvarubristerna tillsammans

Martin & Servera och LRF kommer också gemensamt arbeta för att försöka lösa de bristsituationer som finns idag på en del svenska produkter, bland annat griskött och ekologiska produkter. Ambitionen är att stimulera till ökade investeringar och satsningar på svensk livsmedelsproduktion. Arbetet riktar sig mot hela kedjan: bonde, slakteri, grossist, kommun.

Svensk råvara prioriteras i egna märkesvaror

Martin & Servera har ambitionen att framöver prioritera svenska råvaror vid framtagandet av våra egna varor och kommer att använda den nya svenskmärkningen för de egna märkesvarorna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm