Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera stöttar de svenska mjölkbönderna

Martin & Servera ger 25 öre per såld liter mjölk, oavsett mejeri, till mjölkbönderna. Initiativet syftar till att lindra den akuta mjölkkrisen i Sverige och stödja den svenska mjölkproduktionen. Det kommer inte att betyda några prishöjningar på mjölk för Martin & Serveras kunder.

Den akuta mjölkkrisen har slagit hårt mot de svenska mjölkbönderna som upplever en hård prispress. En svensk mjölkproduktion och ett starkt svenskt jordbruk är viktigt för vårt land och för Martin & Serveras kunder. Därför har Martin & Servera nu beslutat att 25 öre per såld liter mjölk går direkt till bönderna. Initiativet omfattar all svenskproducerad mjölk som levereras från Martin & Servera till både privata och offentliga kunder och löper mellan 1 oktober till 31 december.

Pengarna öronmärks och går oavkortat till de svenska mjölkbönderna. Administrationen och fördelningen av utbetalningen görs av Martin & Servera i samarbete med LRF.

- Vi ser hur tungt krisen har slagit mot mjölkbönderna. Genom det här extra bidraget hoppas vi hjälpa mjölkbönderna ekonomiskt under en period med stora lönsamhetsproblem. Mjölkpriset till våra kunder kommer inte att höjas, utan det är vi som bolag som tar kostnaden, säger Håkan Åkerström, VD på Martin & Servera.

Det krävs många åtgärder för att förbättra situationen och lyfta den svenska mjölkproduktionen. Denna insats är Martin & Serveras sätt att uttrycka engagemang för de svenska mjölkbönderna.

- Vi vill göra vad vi kan för att stödja de svenska bönderna i den akuta situation som har uppstått, även om det betyder en kostnad för oss som bolag. Vi erbjuder också möjligheten för våra kunder att bidra med ytterligare 25 öre per såld liter med hjälp av vår fördelningsmodell, fortsätter Håkan Åkerström.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm