Gå direkt till innehåll
Martin & Servera utmanar för att utveckla vegetariskt på svenska restauranger

Pressmeddelande -

Martin & Servera utmanar för att utveckla vegetariskt på svenska restauranger

Martin & Serveras årliga utmaning har som mål att lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar. Nu arrangeras Utmaningen för sjätte gången. Tidigare har det tävlats i så blandade ämnen som minskat matsvinn, öka eko och mera mångfald.

Hållbara matvanor och hållbar konsumtion är prioriterade områden på såväl den svenska regeringens, Livsmedelsverkets och FN:s agenda de kommande åren. Att öka försäljningen av vegetariska rätter och tillbehör är ett sätt att bidra till de övergripande målen för en hållbar konsumtion. Vi på Martin & Servera tycker att det är viktigt att lunchrestauranger och kvällskrogar stimuleras att utveckla det vegetariska erbjudandet, därför handlar Utmaningen 2016 om att utveckla vegetariska tillbehör och rätter på restaurangernas menyer.

Vi uppmanar stora och små restaurangföretag att anmäla sig till Martin & Serveras Utmaningen 2016. Anmälan görs på Martin & Serveras hemsida.

Tävlingen avslutas i slutet av mars 2016 och vinnare koras i april, på branschmässan Gastro Nord.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm