Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera utmanar kunder i att minska matavfall

Regeringen har satt som mål att matavfallet ska minska med 20 procent till 2015. Enligt Livsmedelsverkets beräkningar 2011 slängs, i Sverige, strax under60 kgmatavfall per person under ett år.

Matavfallet är ett problem ur många perspektiv. Miljömässigt för att livsmedelsproduktionen bidrar till stor miljöbelastning och att då producera livsmedel som sedan inte används är självklart inte bra. Etiskt för att vi i västvärlden slänger mat när människor i andra delar av världen inte kan äta sig mätta. Och ekonomiskt för hushåll, kommuner och restaurangföretag. Det är dyrt att slänga. 

Därför har Martin & Servera beslutat att under 2013 lägga fokus på just svinn. Vi utvecklar Utmaningen, vi jobbar extra hårt med att minska svinnet i vår egen verksamhet och vi har för avsikt att skapa ett ”doggy-bag-koncept” i syfte att hjälpa restauranger i Sverige minska sitt matavfall. 

Nu utmanar vi restauranger och storkök, på enhetsnivå, i två tävlingsklasser: 

  1. Vård, skola och omsorg
  2. Restaurang & Café

Utmaningen 2013 kommer att påbörjas under hösten 2012 och avslutas under våren 2013. Tävlingsbidragen kommer att bedömas utifrån kreativitet, systematik och långsiktighet.  

Prissumman är 25 000 kr för vinnaren i respektive tävlingsklass. Pengar som ska användas för att investera i utbildning, utrustning eller andra åtgärder som på något sätt hjälper till att minska matsvinnet. Hederspriser för kreativitet, systematik och långsiktighet kommer också att delas ut. 

Mer information om tävlingsregler, tävlingsperiod, anmälning etc kommer att distribueras via webb och tryckta media inom kort.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm