Gå direkt till innehåll
Martin & Serveras sommelierutbildning för första gången i Umeå

Pressmeddelande -

Martin & Serveras sommelierutbildning för första gången i Umeå

För första gången erbjuder restauranggrossistens utbildningsverksamhet, GastroMerit, en terminsutbildning för sommelierer utanför Stockholm. Den 5 oktober kör en ny utbildning igång i Umeå – ett unikt tillfälle för dryckesintresserade norrlänningar i restaurang-branschen.

Denna branschunika sommelierutbildning pågår oktober 2015 - februari 2016 och riktar sig till den som idag arbetar inom restaurang och vill fördjupa sina dryckeskunskaper. Under utbildningen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.

Martin & Servera satsar på Umeå

Martin & Servera satsar stort på verksamheten i Umeå. Bland annat byggs just nu ett helt nytt lager som står färdigt för inflyttning kring årsskiftet. Att erbjuda en terminskurs för branschen på plats i Umeå är bara ytterligare ett bevis på att Norrland är en viktig marknad för grossisten.

- Det finns massor med restauranger i norra Sverige som vill förbättra sin service till restauranggästerna genom ökad kunskap. Därför är det extra roligt att vi nu kör igång en sommelierutbildning på deras hemmaplan, säger Rosita Wilsson, som är ansvarig för utbildningarna inom GastroMerit.

Utbildningen

GastroMerits sommelierutbildning certifieras av Sveriges Sommeliergille. Under utbildningen får deltagarna en bred kunskap om öl, vin, starkvin, sprit, kaffe, te och alkoholfria alternativ som bärdrycker, must och cider. Föreläsarna på utbildningen är till stor del yrkesverksamma sommelierer med erfarenhet från några av världens bästa restauranger.

Anmälan

Det finns fortfarande några kursplatser kvar för den som är intresserad.

Kontakt

Om GastroMerit och sommelierutbildningen: Rosita Wilsson, Chef GastroMerit, rosita.wilsson@martinservera.se, telefon 0736-99 55 06.

Om lagerbygge och satsning i Umeå: Erland Andersson, platschef, erland.andersson@martinservera.se, tel 0705-89 16 78.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm