Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt samarbete dubblerar Serveras glassaffär

Servera har träffat avtal om att ta över huvuddelen av Diplom-Is distribution till R&S-marknaden. Diplom-Is tillverkar, marknadsför och distribuerar glass till såväl dagligvaruhandel, servicehandel som till restauranger och storkök och har idag en omsättning på ca 400 mkr. Diplom-Is ägs av norska bönder via Tine- företagen.

Diplom-Is nya distributionssystem medör stora fördelar för gemensamma kunder och för miljön genom ökad turtäthet, snabbare leveranser och kortare körsträckor.

Övertagandet innebär att Servera fr o m mars nästa år tar över distributionen av Diplom-Is sortiment till ca 900 av befintliga kunder som idag får leveranser direkt från Diplom-Is. Det finns också ett stort antal potentiella kunder som, genom samarbetet med Diplom-Is, kan ge volymtillväxt för Servera R&S. Affären beräknas uppgå till ca 30-50 miljoner kr på årsbasis. Distributionen kommer att hanteras i ett rikslagerflöde genom Serveras lager i Norrköping och omfattar initialt ett 60-tal artiklar.

"Diplom-Is beslut visar än en gång effektiviteten och miljöfördelarna med grossistdistribution och bevisar styrkan i Serveras affärsidé", säger Christer Lind, vd på Servera.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

Christer Lind, VD och koncernchef, tel: 08-672 84 10

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm