Gå direkt till innehåll
Säkrare tillgång på svenskt KRAV-kött hos Martin & Servera

Pressmeddelande -

Säkrare tillgång på svenskt KRAV-kött hos Martin & Servera

Martin & Servera stärker samarbetet med Svenskt Butikskött och blir huvudsaklig köpare av deras KRAV-märkta nöt- och fläskkött för restaurang- & storköksmarknaden.

För Martin & Serveras kunder innebär det en säkrare tillgång samt ett breddat utbud av KRAV-märkta köttprodukter som tärnat/strimlat/färs.

– Vi är glada att på det här sättet kunna möta den ökade efterfrågan på svenskt KRAV-märkt kött, framför allt från kunder i offentlig verksamhet, säger Åke Johansson, affärsområdeschef Färskvaror.

– Det senaste året har tillgången på svenskt och KRAV-märkt kött ställt till problem för oss och för våra kunder.

Fördelen med samarbetet är att Martin & Servera nu får tillräckliga volymer och därmed kan erbjuda KRAV-märkt strimlat/tärnat kött samt färser även till större anbudskunder.

Thomas Östlund VD på Svenskt Butikskött ser fram emot samarbetet och säger:

– Det betyder inte bara att vi får en stark säljkanal som driver den KRAV-märkta produktionen till offentlig sektor och privata kedjor utan också ett jämnare flöde tack vare det nya upplägget.

Kontaktpersoner:

Åke Johansson, affärsområdeschef Färskvaror, Martin & Servera, tel 0703-38 98 40

Thomas Östlund, vd, Svenskt Butikskött, tel 0702-84 00 55

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm