Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Servera och Svenska FN-Förbundet samarbetar om mat till skolbarn

Svenska FN-förbundet driver sedan tre år kampanjen "Skolmat blir kunskap". Tack vare kampanjen får barn i fattiga länder mat i skolan, vilket bidrar till att motverka hunger, starta skolgång och främja utveckling.

Servera, som levererar livsmedel och köksutrustning till restauranger och storkök i hela Sverige, blir nu samarbetspartner inom ramen för "Skolmat blir kunskap". I samband med att samarbetet lanseras lämnar Servera ett kontantstöd till kampanjen. Servera kommer även via aktiviteter att engagera sig för att bidra till att fler barn i fattiga länder får tillgång till skolmat.

- Ansvarsfullt företagande har länge varit en del av Serveras företagskultur, men nu vill vi göra en särskild satsning. Mat är vår specialitet och det känns naturligt att ta ett ansvar för global utveckling och fattigdomsbekämpning genom att stödja "Skolmat blir kunskap", säger Serveras marknadschef Christina Gezelius.

- Vi är glada över att Servera, som är en stor aktör i matbranschen, har tagit initiativet att gå in i vår skolmatskampanj. Vi välkomnar nu även restauranger att ansluta sig till kampanjen. Tillsammans kan vi göra mer, säger FN-förbundets generalsekreterare Bonian Golmohammadi.

Intäkterna från "Skolmat blir kunskap" går till FN:s världslivsmedelsprograms (WFP)arbete i fält.

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm