Följ Martin & Servera

Strategiska förvärv och rekordresultat 2016

Pressmeddelande   •   Apr 03, 2017 12:33 CEST

Martin & Serveras årsberättelse 2016

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse för 2016 finns nu klar. I årsberättelsen berättas om stora affärshändelser, kundernas syn på samarbetet och information om hållbarhetsarbetet under 2016. Här finns också presentationer om samtliga bolag som ingår i Martin & Servera-koncernen. Nytt för i år är att samtliga dotterbolag nu ingår i hållbarhetsredovisningen.

- Martin & Servera gjorde sitt bästa resultat någonsin med 359 miljoner kronor efter finansnetto. Det var en ökning från förra året med 7,8 procent, berättar vd Håkan Åkerström.

Koncernen nådde dessutom en historiskt hög försäljning med 13,3 miljarder kronor för helåret 2016. Flera av dotterbolagen levererade mycket bra resultat. Bland annat Grönsakshallen Sorunda som redovisar 53,7 miljoner kr - en ökning på 27 procent från 2015.

Under året gjordes två nya förvärv, Chipsters i Finland och Diskteknik, som båda kompletterar moderbolagets verksamhet med sortiment och specialistkunskaper som tillför mervärde för koncernen. Chipsters är koncernens första förvärv utanför Sveriges gränser.

Martin & Servera flyttade i början av året in i nytt lager i Umeå och har under 2016 också byggt nytt lager i Enköping, vilket ersätter tidigare lager i Årsta och Västerås.

Glädjande är att Martin & Serveras hållbarhetsarbete blir ett allt starkare mervärde för företagets kunder och medarbetare. Marknadsdirektör Kristina Ossmark säger i en intervju: - Vi ska givetvis leverera ett resultat, men det handlar också om hur vi gör det. Jag vill jobba på ett företag som vill göra skillnad.

AnnaLena Norrman, direktör Hållbar utveckling och kvalitet, om hållbarhetsarbetet:

- Idag ser vi oss som en del i livsmedelskedjan och jobbar både framåt och bakåt i kedjan, för oavsett om vi vill minska svinnet eller öka andelen ekologiskt så måste vi göra det tillsammans med leverantörer och kunder.

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.