Gå direkt till innehåll
80 % av restaurangerna har mer växtbaserat på menyn än för ett år sen

Nyhet -

80 % av restaurangerna har mer växtbaserat på menyn än för ett år sen

Martin & Servera frågade innan sommaren sina e-handelskunder om de ökat antalet vegetariska rätter på sin meny under det senaste året. Martin & Servera ville veta om och hur rapporter som Eat Lancet påverkat restaurangernas menyer. 80 procent av de totalt 434 kunder som svarade hade ökat antalet vegetariska rätter under de senaste 12 månaderna.

Världen står inför ett paradigmskifte där alla behöver tänka, agera och äta annorlunda. En ökad klimatmedvetenhet påverkar de val som dagens och framtidens restauranggäster gör.

Innan sommaren genomförde Martin & Servera en enkel webbundersökning för att ta reda på hur många kunder som ökat andelen växtbaserade rätter på menyn. Resultatet presenterades i Martin & Servera rapporten ”Nya matvanor för hälsa och planeten” i samband med Almedalsveckan i juli 2019.

”- Vi vill hjälpa till att sprida kunskap för att utveckla måltiderna på restaurangmarknaden och i offentlig verksamhet. Vi visste att den här frågan var het, men att det var så många som 80 procent av kunderna som förändrat sina menyer och matsedlar, det var en nyhet även för oss”, berättar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm