Gå direkt till innehåll
Foto: Bildarkiv Martin & Servera
Foto: Bildarkiv Martin & Servera

Nyhet -

Effektivare hållbarhetsinformation om leverantörer hos Martin & Servera

Idag gör Martin & Servera affärer med ungefär 840 leverantörer. I sortimentet finns mer än 50 000 artiklar. Det betyder stora mängder information att hantera. Nu inleds samarbete med Worldfavor – webbaserad plattform för hållbarhetsarbete och rapportering.

Worldfavors plattform ger också stöd för automatisering av riskbedömning och leverantörsutvärdering.

Kundernas och restauranggästernas krav på information om leverantörer och produkter växer snabbt. Hur arbetar leverantören med att säkra mänskliga rättigheter för de som arbetar i produktionsledet? Är företaget MSC-certifierat? Vilket foder används i uppfödningen? Finns det palmolja i produkten? Det är mycket information att samla och administrera.

"Worldfavors plattform kommer att hjälpa oss att hantera hållbarhetsinformation om en leverantör på ett mer effektivt sätt. Idag krävs mycket administrativ tid – tid vi i stället skulle kunna ägna åt dialog och utveckling av samarbetet med våra leverantörer", berättar AnnaLena Norrman, direktör Hållbar utveckling & kvalitet på Martin & Servera.

Att ha koll på all information om en leverantör blir en framgångsfaktor i framtiden. Martin & Serveras säljare måste kunna svara korrekt och snabbt.

Worldfavor är glada för samarbetet med Martin & Servera.

"Martin & Servera har ett genuint engagemang för hållbarhetsfrågor och ser det som en självklar del av sin affär. Dessutom är de nyfikna och öppna på ny teknologi som kan hjälpa dem realisera sina affärsmål", säger Andreas Liljendahl, CEO på Worldfavor.

Ämnen

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 1003
121 23 Johanneshov