Gå direkt till innehåll
Eko-rekord hos Martin & Servera

Nyhet -

Eko-rekord hos Martin & Servera

Martin & Serveras försäljning av ekologiska produkter till restauranger och storkök fortsätter att öka. I september 2015 nåddes all time high för andelen eko och miljömärkt för en enskild månad med 13,8 %. För helåret ligger andelen per sista september på 12,6 %.

Vi noterar också att kundkategorin privata kedjor putsar sitt rekord och i september nådde en andel ekologiskt och miljömärkt på strax under 11 %.

Bäst i klassen är förstås fortfarande köken i offentlig verksamhet. Andelen ekologiskt och miljömärkt för våra offentliga kunder ligger på mer än 26 % i september.

Vi konstaterar också att andelen ekologiskt ökar mest inom färskvaror. Andelen ekologiskt inom ost och mejeri ligger i år på 16,7 %, vilket är en kraftig ökning från september 2014 då andelen var 14,3 %. Ekologiskt kött och chark växer för varje månad som går. I september 2015 är andelen ekologiskt kött och chark 5,6 % (2014: 4,4 %). 

Efterfrågan på svenska, ekologiska produkter ökar hela tiden, framför allt på färskt kött. Det är ett område där vi ser tillväxtmöjligheter.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm