Gå direkt till innehåll
Eko-rekord hos Martin & Servera

Nyhet -

Eko-rekord hos Martin & Servera

Martin & Serveras försäljning av ekologiska produkter till restauranger och storkök fortsätter att öka. I september 2015 nåddes all time high för andelen eko och miljömärkt för en enskild månad med 13,8 %. För helåret ligger andelen per sista september på 12,6 %.

Vi noterar också att kundkategorin privata kedjor putsar sitt rekord och i september nådde en andel ekologiskt och miljömärkt på strax under 11 %.

Bäst i klassen är förstås fortfarande köken i offentlig verksamhet. Andelen ekologiskt och miljömärkt för våra offentliga kunder ligger på mer än 26 % i september.

Vi konstaterar också att andelen ekologiskt ökar mest inom färskvaror. Andelen ekologiskt inom ost och mejeri ligger i år på 16,7 %, vilket är en kraftig ökning från september 2014 då andelen var 14,3 %. Ekologiskt kött och chark växer för varje månad som går. I september 2015 är andelen ekologiskt kött och chark 5,6 % (2014: 4,4 %). 

Efterfrågan på svenska, ekologiska produkter ökar hela tiden, framför allt på färskt kött. Det är ett område där vi ser tillväxtmöjligheter.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 1003
121 23 Johanneshov