Gå direkt till innehåll
Galatea breddar erbjudandet med flera varumärken inom spritsegmentet, bl a Hallands Fläder, Grönstedts och Skåne Akvavit.
Galatea breddar erbjudandet med flera varumärken inom spritsegmentet, bl a Hallands Fläder, Grönstedts och Skåne Akvavit.

Nyhet -

Galatea breddar erbjudandet inom segmentet starksprit

I juli informerade Martin & Servera-gruppen och koncernbolaget Galatea om ett kommande förvärv av ett flertal stora dryckesvarumärken – bland annat Skåne Akvavit, Hallands Fläder och Grönstedts. Affären slutfördes den 1 oktober 2021.

Med tidigare förvärv av Domaine Wines Sweden har Galatea utvecklats från ett fokus på öl till ett dryckesföretag med bredd. Nu kompletteras erbjudandet ytterligare med flera storsäljare inom segmentet starksprit.

- Det här är en av många åtgärder i syfte att förstärka Martin & Servera-gruppens helhetserbjudande till marknaden. Det är en attraktiv affär med stora synergier som stärker Galateas affär på ett positivt sätt, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

Läs mer i tidigare pressmeddelande


Om Galatea

Galatea är en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer och levererar öl, cider, vin- och spritdrycker till Systembolaget, men också direkt till restaurangmarknaden. Sedan slutet av 2019 finns Galatea genom förvärv på den finska marknaden. Under 2020 expanderade Galatea också på den svenska marknaden via förvärvet av vinimportören Domaine Wines Sweden i syfte att stärka marknadspositionen på vinsidan. Dotterbolaget KGA Logistik sköter distributionen och erbjuder lager- och transportlösningar även för andra aktörer på den svenska marknaden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm