Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Martin & Servera skärper fisk- och skaldjurspolicy

Ett hållbart fiske är bra för våra kunder inom restaurang och storkök, bra för deras gäster och bra för miljön. Därför skärper Martin & Servera nu sin fisk- och skaldjurspolicy.

Vi vill bidra till levande hav och sjöar, nu och i framtiden, där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. För att motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen vill vi köpa fisk och skaldjur från hållbar produktion.

Det betyder bland annat att vi arbetar aktivt för att öka antalet certifierade produkter i Martin & Serveras sortiment och att vi ställer krav på underleverantörer att certifiera sina produkter. Vi arbetar med att producera en egen lista över accepterade fisk- och skaldjursprodukter som från hösten 2014 alltid finns aktuell på vår webbplats. Tills vidare finns endast en lista över vilka produkter Martin & Servera inte säljer.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm