Gå direkt till innehåll
Ny vd och koncernchef för Martin & Servera-koncernen under 2019

Nyhet -

Ny vd och koncernchef för Martin & Servera-koncernen under 2019

Martin & Serveras koncernchef och vd Håkan Åkerström slutar sitt uppdrag 31 mars 2019 efter fem framgångsrika och utvecklingsintensiva år.

Håkan Åkerström tillträdde rollen som vd för Martin & Servera i oktober 2013. Det har bland annat inneburit en ny logistikstruktur, ny e-handel, och ett starkt fokus på frågor om ledarskap, mångfald och hållbarhet. Det har även genomförts flera bolagsförvärv under perioden.

I och med Martin & Serveras nya koncernstruktur och bolagsuppdelning, som trädde i kraft vid årsskiftet 2017/2018, går uppdraget nu mot sitt slut.

- Jag har verkligen uppskattat att arbeta tillsammans med Håkan och är väldigt glad över de fina insatser som han har gjort tillsammans med alla medarbetare. Vi har haft en hög utvecklingstakt och vi har idag en fantastisk position för att fortsätta att utveckla bolaget i framtiden. Med den nya koncernstrukturen på plats är det ett naturligt nästa steg att Håkan lämnar över till en ny vd, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera och styrelseordförande för majoritetsägaren Axel Johnson.

Håkan Åkerström kommer att arbeta kvar i sin roll inom Martin & Servera till den sista mars 2019. Rekryteringsprocessen för en ny koncernchef påbörjas omgående.

- Jag har haft fantastiska år i bolaget och har fått vara med på en härlig utvecklingsresa tillsammans med alla ledare och medarbetare. Jag är stolt över allt det arbete som vi har lagt ner tillsammans och jag har en stark tilltro till framtiden för bolagen inom koncernen. Det är klart att jag kommer att sakna Martin & Servera och alla människor, men det är med varm hand som jag räcker över stafettpinnen nu när koncernen gått in i en ny fas, säger Håkan Åkerström.

Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm