Gå direkt till innehåll
Ny vd på plats

Nyhet -

Ny vd på plats

Håkan Åkerström tillträdde den 1 oktober som vd på Martin & Servera. Håkan har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom handel och logistik och kommer närmast från Plantasjen. Han har även varit styrelseledamot i Martin & Servera sedan 2010.

 

Fem snabba till Håkan Åkerström

1. Vilken är den största utmaningen för dig som ny vd på Martin & Servera?

- Den största utmaningen just nu är att lära känna företaget och medarbetarna på så kort tid som möjligt. Det här är ett företag med stor drivkraft och många projekt i luften. Det vill jag bygga vidare på.

2. Hur ser du på den svenska restaurangbranschen?

- Det känns oerhört roligt att vara en del av en spännande bransch, dessutom en bransch med positiv utveckling. Intresset för mat och dryck bara ökar och det dyker hela tiden upp nya restauranger och restaurangkoncept som passar alla plånböcker.

3. "Framtidens grossist är specialist" – hur ser du på det?

- Jag tror på specialistens kunskap i kombination med bra service. Det är en oslagbar kombination för våra kunder. Behoven är olika om man är en stor kund inom offentlig verksamhet eller om man är en mindre lunchrestaurang. Därför är vår insikt om kundernas verksamheter och vår kunskap om produkterna viktig.

4. Vilken är din bild av dagens skolmåltid?

- Den svenska skolmaten är viktig! Jag har tre barn i skolan och frågan kring vad de ätit i skolan och hur det smakade är självklar vid middagsbordet. Martin & Serveras engagemang för att öka kvaliteten och utveckla den svenska skolmåltiden känns mycket positivt.

5. Vad äter du själv?

- På krogen väljer jag nog helst kött av bra kvalitet! Annars gillar jag att laga mat hemma med familjen. Då kan det bli både fågel, kött eller fisk. Helst svenskt och ekologiskt, förstås.


Ämnen

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm