Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Överprövning förfrågningsunderlag Trollhättan m fl kommuner

Martin & Servera överprövar förfrågningsunderlag gällande livsmedelsupphandling från Trollhättan, Vänersborg, Tanum, Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Strömstad. Martin & Servera väljer att överpröva upphandlingen av flera skäl.

1.  Vi anser att lokaliseringskravet för lagerfunktionen strider mot LOU då de geografiska kraven i praktiken resulterar i att det endast finns en grossist som har möjlighet att svara mot uppställda krav. Det är konkurrensbegränsande.

2.  Vi anser att krav på redovisning av nettopriser strider mot LOU, då det är konkurrenshämmande.

3.  Vi ser en stor osäkerhet i att uträkningen av procentpåslaget ska göras mot ett, av Kommunerna uppskattat, varuvärde som ställs mot grossistens anbudspris. Utvärderingsmodellen brister i transparens och förutsägbarhet, vilket strider mot upphandlingslagen.


Ämnen

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 1003
121 23 Johanneshov