Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

60 kök antar Martin & Serveras utmaning

Som ett led i sitt arbete som ett ansvarsfullt företag med fokus på matsvinnsfrågan, har Martin & Servera utmanat kunder i att minska matavfallet på restauranger och storkök i Sverige. Utmaningen är en tävling som pågår fram till våren 2013 då vinnarna koras. Nu har anmälningstiden gått ut och vi kan meddela att mer än 60 kök antagit utmaningen.

Mer än 60 deltagare

Vi är fantastiskt glada att så många enheter, inom både privat som offentlig sektor, antagit vår Utmaning. När caféer, skolkök, hotell, restauranger och förskolor alla börjar jobba med att minska matsvinnet – då kommer det att hända grejer. Säg att alla dessa 60 kök lyckas minska sitt matavfall med 1 kg per dag – det skulle innebära att de tillsammans reducerar matsvinnet i Sverige med sådär en 20 ton på ett år! 

Bland dem som anmält sig till tävlingen finns skolor, förskolor, äldreboenden, caféer, hotell och restauranger. Från Ringelskolan i Arvidsjaur via Junibacken i Stockholm till Sekelbo Äldreboende i Göteborg.

Tävlingsbidragen ska lämnas in senast 8 mars 2013. Därefter koras vinnarna i respektive tävlingsklass.

 

Matsvinn – ett problem ur många perspektiv

Matavfallet är ett problem på många sätt. 

  • Miljömässigt. Livsmedelsproduktionen bidrar till stor miljöbelastning och att då producera mat som sedan inte används är självklart inte bra.
  • Etiskt. I västvärlden slänger vi mat medan människor i andra delar av världen inte kan äta sig mätt.
  • Ekonomiskt. Det är dyrt att slänga. 

Ansvarsfullt företagande

Att arbeta ansvarsfullt är en naturlig del av Martin & Serveras värdegrund. Det som är bra för miljön och människor är bra för oss – och för våra kunder. Att minska svinnet är något både vi och våra kunder arbetar aktivt med varje dag. Utmaningen 2013 är vårt sätt att ytterligare stimulera till åtgärder som reducerar matsvinn. 

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm