Gå direkt till innehåll
Årets Leverantör 2010 hos Servera

Pressmeddelande -

Årets Leverantör 2010 hos Servera

Servera tittar på ett stort antal kriterier inför utnämningen av Årets leverantör – exempelvis sortiment, produktkvalitet, konkurrenskraft, leveranssäkerhet, miljöarbete, socialt ansvar och affärsmässighet. 

Motiveringen till utnämningen av Kraft Foods som Årets Leverantör 2010 lydde: 

Kraft Foods är en väl inarbetad leverantör med erkända kvalitetsprodukter och starka varumärken väl anpassade till food service-marknaden. Det är en stor och global leverantör som ändå lyckas hålla ett starkt fokus på food service trots att det är en liten del av deras totala affär. 

Kraft Foods förstod tidigt vikten av socialt ansvar och har ett stort engagemang för bl a Rain Forest Alliance. 

Kraft Foods är en leverantör som aktivt visar sin samarbetsvilja för att skapa bra affärer – såväl för Servera som för slutkunderna. De utvecklar aktivt och målmedvetet sina produkter, sin verksamhet och sitt kunderbjudande.

Tidigare vinnare av titeln Årets Leverantör hos Servera:

2009              Figgjo

2008              Ridderheims

2007              Chris Wine Sweden

2006              Unilever

2005              Santa Maria

2004              Findus

Ämnen


Med en omsättning på 7,3 mdr och 1500 anställda är Servera Sveriges största grossist och specialist inom restaurang - och storköksbranschen. I koncernen ingår Servera R&S, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans kött och Matsäljarna Väst. Servera R&S är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierat enligt ISO 9001. Sortimentet omfattar livsmedel, drycker och utrustning anpassat för samtliga kundgrupper inom restaurang- och storköksmarknaden. Servera finns på 14 platser över hela landet. www.servera.se 

Servera ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB tillsammans med Axel Johnson International, Novax, Svensk BevakningsTjänst och Åhlénsgruppen samt delägda börsnoterade Axfood och Mekonomen. Gemensam ägare är Antonia Ax:son Johnson med familj. www.axeljohnson.se

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm