Gå direkt till innehåll
Doggy bag-koncept från Martin & Servera

Pressmeddelande -

Doggy bag-koncept från Martin & Servera

Som ett led i sitt arbete som ett ansvarsfullt företag med fokus på matsvinnsfrågan, har Martin & Servera tagit fram ett antal doggy bag-artiklar för restauranger som vill stimulera restauranggäster att ta med resterna hem. Det hjälper krögaren att aktivt bidra till minskat svinn. 

Matsvinn – ett problem ur många perspektiv

Matavfallet är ett problem på många sätt. 

  • Miljömässigt. Livsmedelsproduktionen bidrar till stor miljöbelastning och att då producera mat som sedan inte används är självklart inte bra.
  • Etiskt. I västvärlden slänger vi mat medan människor i andra delar av världen inte kan äta sig mätt.
  • Ekonomiskt. Det är dyrt att slänga. 

Resursklokt. Tillsammans gör vi skillnad.

Martin & Serveras doggy bag-koncept består av två olika stora kartongförpackningar och en kasse för att bära hem kartongerna. På kartonger och på kassen finns ett tryckt budskap – Resursklokt. Tillsammans gör vi skillnad. 

Egen profilering

En restaurang kan välja att använda förpackningarna med det tryck som finns, men de kan också välja att trycka egen logotype/eget budskap på etiketter som sedan kan användas för att profilera kartonger och kasse. 

Ansvarsfullt företagande

Att arbeta ansvarsfullt är en naturlig del av Martin & Serveras värdegrund. Det som är bra för miljön och människor är bra för oss – och för våra kunder. Att minska svinnet är något både vi och våra kunder arbetar aktivt med varje dag. Och det nya doggy bag-konceptet kanske gör det ännu lite lättare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR
Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm