Gå direkt till innehåll
Egna varor med svenskt ursprung märks Från Sverige

Pressmeddelande -

Egna varor med svenskt ursprung märks Från Sverige

Fler och fler av Martin & Serveras kunder, och deras gäster, frågar om ursprung och tillverkningsland. Martin & Servera ansluter sig därför till den nya ursprungsmärkningen Från Sverige som ägs och administreras av Svenskmärkning AB. I grossistens roll ingår att göra erbjudande och produkter tydliga för kundledet. Den här märkningen gör det lättare för Martin & Serveras kunder att hitta produkter med svenskt ursprung.

Vi börjar använda märkningen för våra egna märkesvaror. Vi startar med att märka ett utvalt antal produkter, bland annat ostar, havregryn, isterband och biffrad. Målsättningen är att märket Från Sverige så småningom ska sitta på alla egna varor med ursprung från Sverige. Bilden visar Svenskmärkning AB:s vd, Maria Forshufvud, med Martin & Serveras Från Sverige-märkta Grevé-ost.

Vi hoppas att också de av Martin & Serveras leverantörer med tillverkning och produktion i Sverige anmäler sina produkter som licenstagare. Kunder i restaurangbranschen ska enkelt kunna se vilka produkter som är svenska. Allt fler restauranggäster frågar efter ursprung. Märkningen Från Sverige hjälper dem att få svar.

Niclas God, inköpsdirektör på Martin & Servera:

- Vi ser positivt på Från Sverige-märkningen. Allt som gör det lättare för våra kunder att hitta det de söker är bra, och vi märker en tydligt ökad efterfrågan på produkter med svenskt ursprung

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin Olsson Cashar.

Presskontakt

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14
Niclas God

Niclas God

Inköpsdirektör Sortiment och inköp