Gå direkt till innehåll
Färja Wasaline
Färja Wasaline

Pressmeddelande -

Förändrad tidtabell för Wasalines färjetrafik hjälper Martin & Servera att satsa i Finland

I veckan tog Wasaline beslut om ändrad tidtabell från årsskiftet för färjetrafiken Umeå-Vasa. Det skapar nya möjligheter för Martin & Serveras satsningar på den finska marknaden.

Martin & Servera drar nytta av förändrad tidtabell i den satsning på den finska marknaden som företaget redan inlett. Den nya tidtabellen börjar gälla från 8 januari 2018 och gör att Martin & Servera, från lagret i Umeå, kan nå Finland (inledningsvis Vasa och Österbotten) med distribution inom ett dygn efter beställning tre gånger per vecka.

- Att transportera varor med färja 10 mil över Kvarken i stället för via vägnätet, som bara till Vasa innebär 80 mil, ger både lägre distributionskostnader, minskad miljöbelastning och ökad tillgänglighet till restaurangmarknaden i Finland, säger Ulf Sedlacek, försäljningschef på Martin & Servera Umeå.

En enklare logistik gör Martin & Serveras hela sortiment tillgängligt för restaurangkunder i Finland. Det gör att koncernens erbjudande i Finland över en natt utökas med ytterligare tusentals artiklar för restauranger och storkök.

Koncernens satsning i Finland har tydliga mål.

- Om fem år ska Martin & Servera, tillsammans med dotterbolaget finska Chipsters, omsätta mer än en miljard SEK på den finska marknaden, säger koncernchef Håkan Åkerström.

Han berättar att Martin & Servera haft en positiv dialog med Wasaline och med ansvariga politiker för att få till förändringar i tidtabellen.

- Förändringen med senarelagd måndagsavgång är bra för Martin & Servera och för näringen i hela regionen, berättar Håkan Åkerström.

Peter Ståhlberg, vd på Wasaline är mycket nöjd med dialogen mellan olika aktörer i näringslivet och de regionala och lokala politikerna.

- Vi ser fram emot att, tillsammans med våra samarbetspartners, bidra till en positiv utveckling av regionerna på båda sidor om Kvarken. Det är positivt att vi kan tillmötesgå efterfrågan på en senare måndagsavgång och vi ser fram emot en ökad beläggning, säger Peter Ståhlberg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm