Gå direkt till innehåll
Första sommelierutbildningen bara för branschen

Pressmeddelande -

Första sommelierutbildningen bara för branschen

I ett unikt samarbete presenterar Martin & Servera, tillsammans med Sveriges Sommeliergille, den första sommelierutbildningen som enbart vänder sig till branschfolk. Kursen Certifierad Yrkessommelier riktar sig till den som idag arbetar inom hotell & restaurang och vill utvecklas inom dryckeskunskap och praktiskt sommelierhantverk.

Totte Steneby, vice ordförande i Sveriges Sommeliergille och tidigare nordisk mästare i sommelierie, blir kreativ ledare för kursen som hålls i Martin & Serveras egna lokaler i Årsta. Utbildningen Certifierad Yrkessommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som praktiskt vill arbeta som sommelier. Den första kursen startar i januari 2015.

Bland föreläsarna finns yrkesverksamma sommelierer med erfarenhet från några av världens bästa restauranger. Utbildningen ger en bred kunskap om öl, starkvin, sprit, kaffe, te och alkoholfria alternativ som bärdrycker, must och cider. Allt med ett yrkesperspektiv. Varje kurstillfälle varvar teori och dryckesprovning för att skapa förståelse för druvsorter, dryckestyper och kombination av mat & dryck.

En färdigutbildad Yrkessommelier ska kunna bygga en attraktiv dryckeslista för olika typer av verksamheter. Fördjupad kunskap inom ekonomi, prissättning, inköp och planering bidrar till att skapa en lönsam vinkällare.

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm