Gå direkt till innehåll
Kvinnliga kocknätverket TakeOver inbjudna av Kocklandslaget till träningsupplagning den 20 juni 2018. På bilden Fredrik Andersson tillsammans med Malin Karlsson, Lisa Lönner Pulkkinen, Agnes Fällman och Emma Strömberg Wikström.
Kvinnliga kocknätverket TakeOver inbjudna av Kocklandslaget till träningsupplagning den 20 juni 2018. På bilden Fredrik Andersson tillsammans med Malin Karlsson, Lisa Lönner Pulkkinen, Agnes Fällman och Emma Strömberg Wikström.

Pressmeddelande -

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.

Det handlar förstås om att det är det Svenska Kocklandslaget som ska stå högst upp på prispallen när tävlingarna i Culinary World Cup och Culinary Olympics är avslutade. Martin & Serveras stöd har landslaget sedan många år tillbaka.

Därför var det var extra roligt att Kocklandslaget till den senaste upplagningen valde att bjuda in det kvinnliga kocknätverket TakeOver – en annan av Martin & Serveras inspirerande samarbetspartners.

- Vi jobbar för ökad mångfald i branschen, berättar Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget. Bland annat har vi, tillsammans med Malin Söderström, inrättat ett stipendium som gett fyra vassa kvinnliga framtidslöften en möjlighet att träna tillsammans med Kocklandslaget.

Tävlingsrätterna är hemliga och ingen som proväter får dela information och bilder på rätterna i sociala media eller någon annanstans. Just nu tränar landslaget för Culinary World Cup i Luxemburg som går i slutet av november.

- Att bjuda in tjejerna i nätverket TakeOver kändes självklart för oss, fortsätter Fredrik. Vi vill få feedback på våra rätter från branschens alla kunniga matlagare. Att öka antalet kvinnliga kockar i våra restaurangkök är dessutom en viktig framtidsfråga. Om vi kan bredda vårt nätverk och bidra till den utvecklingen så är det positivt.

Så hur upplevde kockarna från TakeOver landslagets tävlingsrätter?

- Fina färger, fräscht och överlag bra val av råvaror. Menyn känns väldigt jordnära. God och enkel mat, säger Lisa Lönner Pulkkinen. 

- Det är jätteroligt att få sitta tillsammans med andra människor i branschen och prata mat på det här sättet. Det är väldigt sällan man får chansen att göra det och det uppskattar jag verkligen, fortsätter Malin Karlsson. 

Agnes Fällman avslutar: - Inspirerande att höra mer om hur de jobbar i laget. Det handlar inte bara om att laga god mat. Här jobbar de med fysisk träning, coachning och teambildning för att prestera på topp.

Vid upplagningen igår deltog också Samuel Siverling och Gustav Nyman, som vann visptävlingen där Kocklandslaget och elever från restaurangskolor tävlade i Martin & Serveras monter på GastroNord i våras. Priset för talangfylld vispteknik var platser vid Kocklandslagets upplagning. De tyckte att det var spännande att få lära av sina idoler. En plats i Kocklandslaget är ett framtidsmål.

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Still Sparkling Solutions, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm