Gå direkt till innehåll
Bild: Martin & Servera
Bild: Martin & Servera

Pressmeddelande -

Kvinnliga kocknätverket TakeOver på MJ’s i Malmö den 15 april

TakeOvers gästspelsturné kommer till Malmö och tar över köket på MJ’s den 15 april. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar – som alla är kvinnor – tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.

Frida Nilsson är head chef på MJ’s i Malmö, och har själv medverkat vid flera TakeOvers. Nu har Frida bjudit in kollegorna i det kvinnliga kocknätverket att ta över köket på MJ’s för en kväll.

Frida fick nyligen ta emot pris på Stellagalan, som korar de mest framstående kvinnorna inom svensk gastronomi. Frida vann priset som Årets Stella-kock. Hon anser att branschen behöver förändras i sin helhet för att jämställdhet ska uppnås.

- Vi arbetsgivare i branschen behöver ta ansvar för arbetsvillkor och arbetsmiljö för att behålla både kvinnor och män, säger Frida.

Martin & Servera har varit huvudsponsor till TakeOvers gästspel sedan starten. Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera, säger:

- Efter flera års gästspelande ser vi att TakeOver skapat nya nätverk för de kvinnliga kockarna och att jämställdhet i restaurangköken är en fråga som nu diskuteras i hela branschen, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

De kockar som medverkar vid gästspelet på MJ’s är:

Agnes Andersson, kock på At Park och tidigare kock på Salt och Sill. Hon har varit med på ett par TakeOvers, bland annat på Pontus Pocket-månaden i Stockholm.

Katja Nyqvist, konceptutvecklare och kökschef/sommelier på Wine Not? Vinbar & kök i Östersund. Hon har drivit egen restaurang i Spanien och jobbat som kökschef på flera ställen t ex Jazzköket. Katja har varit med på flera TakeOvers, bland annat på Ekstedt och på Guldgalan i Östersund.

Agnes Fällman, kock på Rutabaga. Agnes har gått Stockholms Internationella Restaurangskola, arbetat på TAK och varit med på många TakeOvers. Agnes är PR-ansvarig för TakeOver.

Lisa Lönner, grundare och ägare av TakeOver. Lisa är ägare och kock på Husmor Lisa Fine Home Dining och konceptutvecklare. Hon har också arbetat som kock på Aveqia och Pontus!.

Titti Qvarnström, kreativt ansvarig på Mat och Möten i Malmö, tidigare kökschef på Bloom in the Park. Titti var Sveriges första kvinna att erhålla en stjärna i Guide Michelin och anordnade också en av de första TakeOvers på Bloom in the Park.

Kontaktpersoner:

Take Over Sverigeturné, Lisa Lönner Pulkkinen 070-200 94 14, lisa@husmorlisa.se

Martin & Servera, Kristina Ossmark 070-644 23 14, kristina.ossmark@martinservera.se

Historien om TakeOver

TakeOver blev Årets Banbrytare år 2017 på White Guide-galan samt vann ett hederspris på Gulddraken. Över 200 kockar från Kiruna i norr till Malmö i söder har skapat över 150 rätter under de senaste åren. TakeOver drivs av kockarna Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och innebär att kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Nätverket har idag över 200 medlemmar, alla yrkesverksamma kockar inom den högre gastronomin och är en plattform för kvinnor att synas med sin matlagning.

Martin & Servera har sedan starten varit huvudsponsor till nätverket.

Fakta Martin & Servera

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera-koncernen består av bolagen Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda, Fällmans Kött, Chipsters, Diskteknik, Still Sparkling Solutions och Martin & Servera Restaurangbutiker.

Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm