Gå direkt till innehåll
Foto: André de Loisted, bilden är beskuren
Foto: André de Loisted, bilden är beskuren

Pressmeddelande -

Liv Forhaug blir ny vd och koncernchef för Martin & Servera

Styrelsen i Martin & Servera har utsett Liv Forhaug till vd och koncernchef för Martin & Servera. Hon är civilekonom och kommer närmast från rollen som direktör för strategi och affärsutveckling för ICA Gruppen, där hon arbetat och ingått i koncernledningen sedan 2013. Innan dess har Liv Forhaug ett långt förflutet som konsult och partner på McKinsey.

- När Martin & Servera-koncernen nu tar nästa steg är det med en ledare med stor erfarenhet av handel med livsmedel, affärsutveckling och digital transformation, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera.

Under åren på ICA Gruppen har Liv Forhaug bland annat lett utvecklingen och lanseringen av ICA:s e-handel och arbetat med förvärv och utveckling av bolag i ICA Gruppen, däribland Apotek Hjärtat och Min Doktor. Hon har också drivit ICA Gruppens digitala agenda, inklusive skapandet av innovationsenheten ICAx samt en central enhet för data och avancerad analys. Tidigare har hon arbetat som konsult och partner för internationella konsultfirman McKinsey, med detaljhandel och snabbrörliga konsumentvaror.

- Martin & Servera är en välskött bolagsgrupp med en stark position, kända varumärken och som ligger långt fram på många sätt. Det är en bransch där det händer mycket. Måltidsbeteenden förändras, digitalisering påverkar – det finns många olika spännande möjligheter framöver, säger Liv Forhaug.

Koncern i intensiv utveckling

De senaste åren har inneburit en intensiv utvecklingstakt för Martin & Servera, bland annat med en stark e-handelstillväxt, flera företagsförvärv, etablering av ny fisk- och skaldjursverksamhet och ett stort fokus på hållbarhetsfrågor. Martin & Servera-koncernen omsätter omkring 15 miljarder och har drygt 3 000 anställda.

Liv Forhaug tillträder rollen om koncernchef för Martin & Servera senast den 1 oktober.

Presskontakt

Christina Gezelius
Informationschef Martin & Servera

christina.gezelius@martinservera.se

0708-13 64 02

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera är en svensk koncern med omkring 3 000 anställda ägd av familjerna Axel Johnson och Oldmark. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består bland annat av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Diskteknik, Galatea och Grönsakshallen Sorunda.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm