Gå direkt till innehåll
Arbetsplats restaurangkök
Arbetsplats restaurangkök

Pressmeddelande -

Martin & Servera och Visita samarbetar för sunda arbetsplatser i besöksnäringen

Konkurrensen om arbetskraft är tuff på dagens arbetsmarknad – inte minst inom besöksnäringen. Därför behövs verktyg för att skapa arbetsplatser där medarbetare trivs och utvecklas – och dit fler gärna söker sig. Martin & Servera och Visita har tillsammans tagit fram webbutbildningen ”Sund arbetsplats” för att stötta chefer och ledare inom besöksnäringen i den utvecklingsresan.

- Att vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och får möjligheten att utvecklas kräver ett aktivt jobb från chefer och ledare. ”Sund arbetsplats” är ett uppskattat verktyg som stöttar det arbetet, säger Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning på Visita.

- Vi vill hjälpa branschen på ett konkret sätt genom att göra kunskap lättillgängligt för chefer i besöksnäringen. Branschen behöver ledare som gör restauranger, caféer och barer till attraktiva arbetsplatser med bra arbetsklimat och möjligheter för medarbetare att växa och utvecklas, säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör på Martin & Servera.

Innehållet i utbildningen har inspirerats av Branschkoden som tidigare tagits fram av BFUF – Besöksnäringens Forsknings- och Utvecklingsfond. I utbildningen ingår områden som:

  • Ledarskap och medarbetarskap
  • Värderingar & engagemang
  • Grupputveckling
  • Lyckad rekrytering
  • Säkerhet och arbetsmiljö
  • Kompetensutveckling
  • Mångfald och inkludering
  • Målstyrning

Fram till den 1 december 2021 är utbildningen gratis för Martin & Serveras kunder. Därefter finns den att beställa via GastroMerit, Martin & Serveras utbildningsverksamhet, till ett ordinarie pris av 495 kr per användarlicens. För medlemsföretag i Visita ingår den utan kostnad som medlemsförmån.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm