Gå direkt till innehåll
Martin & Servera förvärvar finsk färskvarugrossist

Pressmeddelande -

Martin & Servera förvärvar finsk färskvarugrossist

Martin & Servera förvärvar den åländska grossisten Ab Chipsters Oy och tar därmed för första gången steget utanför Sverige. Med Chipsters som en del av Martin & Servera-koncernen skapas nya möjligheter – både för Martin & Servera och för Chipsters. En viktig del i affären är att Martin & Servera får tillgång till Chipsters sortiment och specialistkunskaper inom färsk fisk och skaldjur.

Förvärv helt i linje med strategin

Förvärvet av Chipsters ligger helt i linje med Martin & Serveras strategi att komplettera moderbolagets verksamhet inom restaurangdistribution med dotterbolag som har sortiment och specialistkunskaper som tillför mervärde för koncernen som helhet.

- Det här skapar en bra plattform för expansion i både Finland och Sverige med Åland som bas för utveckling av fisk & skaldjur-affären, säger Håkan Åkerström, vd på Martin & Servera.

Martin & Servera avser att tillsammans med Chipsters befintliga ledning och organisation fortsätta utveckla bolaget till att bli Finlands ledande färskvarugrossist genom att tillföra kompetens från sina specialistbolag inom bl.a. frukt & grönt.

En trygg ägare skapar bra förutsättningar för utveckling

Huvudsätet i det finska bolaget kommer även fortsättningsvis att vara på Åland. I och med detta förvärv skapas förutsättningar för en fortsatt vidareutveckling av verksamheten på Åland och i Finland.

- Det känns bra att en så trygg och långsiktig ägare är intresserade av Chipsters. Det är spännande och kan hjälpa oss på vägen mot att bli ledande färskvarugrossist i Finland, säger Timo Vetriö, vd på Chipsters.

Kontaktpersoner

Håkan Åkerström, vd för Martin & Servera, +46 8 672 84 10 eller hakan.akerstrom@martinservera.se

Timo Vetriö, vd för Chipsters, +358 40 576 2372 eller timo.vetrio@chipsters.fi


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera

Martin & Servera-koncernen är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Koncernen består av moderbolaget Martin & Servera samt dotterbolagen Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions samt RP Frukt. Företagen i koncernen levererar dagligen drycker, livsmedel, färskvaror, utrustning och tjänster till den svenska restaurangmarknaden. Koncernen omsatte 2015 cirka 13 miljarder SEK.

Chipsters

Chipsters omsätter ca 560 mkr och har sitt säte på Åland. Bolaget har även betydande verksamhet på det finska fastlandet. Inom storkök är Chipsters det ledande finländska varumärket för färsk och djupfryst fisk samt fiskprodukter. Förutom fisk finns det även vilt, kött och kyckling, samt svamp, bär och färska grönsaker och frukter i sortimentet. Bolaget säljer även produkter till den finska dagligvaruhandeln, bl.a. från sin egen produktion.

Majoritetsägare till Chipsters är VBH-Invest och bakom det finns riskkapitalbolaget Helmet Capital. Resterande ägande finns hos åländska investerare.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm