Gå direkt till innehåll
Martin & Servera i Enköping satsar på solenergi

Pressmeddelande -

Martin & Servera i Enköping satsar på solenergi

Martin & Servera Logistik driver den egna verksamheten så resurseffektivt och hållbart som möjligt. Lägre energiförbrukning och en ökad andel förnybar energi är prioriterade åtgärder. Därför har en solcellsanläggning installerats på taket på lagerfastigheten i Enköping.

- Som stor aktör i vår bransch, och lokalt i Enköpingsområdet, är det viktigt att vi tar ansvar för hållbar utveckling. Vi väger in både ekonomi och hållbarhet när vi tar verksamhetsbeslut. Därför satsar vi på solenergi, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Martin & Servera Logistik har sedan tidigare en solcellsanläggning i Umeå och nu utökas med ytterligare en anläggning i Enköping. Umeå-anläggningen producerade 162 MWh solenergi under 2018. Anläggningen i Enköping beräknas ge cirka 230 MWh årligen. Det motsvarar hushållselen för 46 normalstora villor. Martin & Servera kommer att använda hela den elproduktion som solcellsanläggningen producerar i den egna verksamheten.

- Det här är en åtgärd av många för att minska vår klimatpåverkan. Vi investerar i ny fordonsteknik, vi bygger klimateffektiva lagerhus och vi arbetar löpande med åtgärder i syfte att minska utsläpp och energiförbrukning, berättar Stefan Bergström Hedmark.

Med 892 solcellspaneler på 3000 kvadratmeter av taket i Enköping vill Martin & Servera Logistik också inspirera andra att använda mer förnybar energi.

- Vi hoppas medarbetare, kunder och andra företag ser vår investering och tänker att det där skulle vi också kunna göra, säger Stefan.

I Sverige står solenergi idag bara för 0,2 % av den totala elproduktionen. Det finns utrymme för upp emot 10 % av total elproduktion via solenergi.

Solcellsanläggningen i Enköping är på 254 kilowatt och ger en beräknad koldioxidbesparing per år på cirka 18 ton. 

Ämnen

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm