Gå direkt till innehåll
Martin & Servera lyfter måltidsfrågor och arrangerar egen Bondens Marknad i Almedalen

Pressmeddelande -

Martin & Servera lyfter måltidsfrågor och arrangerar egen Bondens Marknad i Almedalen

Politiska beslut påverkar restaurangbranschen och offentliga måltider. Det kan handla om politiska mål vad gäller svenska och/eller ekologiska produkter när kommuner köper livsmedel. Det kan röra regelverk kring offentlig upphandling. Det kan också handla om skatter som rör vägtransporter och villkoren för svenska livsmedelsproducenter. Därför deltar restauranggrossisten Martin & Servera i Almedalsveckan.

Martin & Serveras egna arrangemang under Almedalsveckan 2018 är:

  1. 4 juli kl 11-12, trädgården Fiskargränd 5, Visby - Seminarium Den viktiga skolmåltiden.

En rykande färsk rapport, som visar vad Sveriges föräldrar tycker om skolmåltiden och vad de helst vill se på barnens mattallrik i skolmatsalen, presenteras. Resultatet diskuteras i ett panelsamtal där politiker och experter från branschen deltar.

Länk till seminarium i Almedalsprogrammet

  1. 4 juli kl 12-13, trädgården Fiskargränd 5, Visby - Mattorget, en egen Bondens Marknad 

I Almedalen sätter Martin & Servera upp en egen Bondens Marknad med hjälp av några av svenska producenter. Möt bönderna från Hagshults Gård som tar hand om pensionerade mjölkkor och på så sätt skapar nötkött av hög kvalitet, träffa Löfsta Herrgårdsmejeri som producerar ost endast på mjölk från egna kor och prata med Stora Tollby Gård om hållbarhet och varför Gotland är en bra grogrund för potatis i världsklass. Martin & Servera med dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, visar spännande produkter ur sortimentet. Missa inte tillfället att smaka fantastiska svenska produkter.

  1. 4 juli kl 13-14, trädgården Fiskargränd 5, VisbySeminarium Mer lokala produkter på tallriken.

Seminariet är ett samtal om vad som krävs för att öka andelen svenska produkter på tallriken i både skola och på restaurang. I samtalet deltar producenter, kunder och politiker.

Länk till seminarium i Almedalsprogrammet

Flera personer från Martin & Servera deltar också i andra paneldebatter och diskussioner.

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm