Gå direkt till innehåll
Martin & Servera nomineras för sitt mångfaldsarbete

Pressmeddelande -

Martin & Servera nomineras för sitt mångfaldsarbete

Martin & Servera uppmärksammas för sitt mångfaldsarbete. Tillsammans med Stena Fastigheter och Ikf Malmö är Martin & Servera nominerat till utmärkelsen ”Årets mångfaldssmarta organisation/företag” av sydsvenska nätverket MINE.

Under flera år har Martin & Servera arbetat med att öka mångfalden på de fem lagren och de andra arbetsplatserna runtom i Sverige. Målet är att bli en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering, med en jämn könsfördelning och ett ledarskap med representation av människor med utländsk bakgrund.

- Sveriges befolkning ser inte ut som den gjorde för 15 år sedan. Vi vill ha tillgång till 100 procent av kompetensen på arbetsmarknaden och menar att mångfalden i samhället är något vi varken kan eller vill välja bort, säger Maria Branestam, HR-direktör på Martin & Servera.

Arbetet med att öka mångfalden i Martin & Servera och skapa en inkluderande arbetsplats handlar dels om hur rekryteringsprocessen ser ut och dels om den befintliga organisationen, med beteenden, vanor, roller och ledarskap. Förutom att exempelvis ha skapat en mer rättvis rekryteringsprocess för de 10 000 ansökningar företaget får varje år har de drygt tvåtusen anställda gått en utbildning i hur man skapar en inkluderande arbetsplats.

Utmärkelsen delas ut vid MINE:s vintermingel i Malmö 8 december.

Om MINE

MINE bildades 2003 av representanter från det skånska näringslivet i samarbete med Malmö stad, Malmö högskola och Malmö FF. Visionen var ett Malmö där arbetsgivare tog till vara på möjligheterna med ett mångkulturellt samhälle. Större etnisk mångfald i näringslivet skulle gynna alla, såväl företag som offentliga aktörer i regionen.

Nu, tretton år senare, jobbar MINE vidare mot ett integrerat arbetsliv där mångfald förknippas med tillväxt, i Malmö såväl som i övriga landet. MINE jobbar med attitydförändring, opinionsbildning, samt med praktiskt och konkret förändringsarbete för att öka mångfalden.

www.mine.se

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm