Gå direkt till innehåll
Foto: Kicki Eriksson
Foto: Kicki Eriksson

Pressmeddelande -

Martin & Servera räddade över 200 ton varor under 2019

Under året intensifierade Martin & Servera arbetet med att minska matsvinnet. Digitala lösningar som förenklar för kunderna, daglig uppföljning i lagerverksamheten och donationer till välgörenhetsorganisationer ligger bakom ett framgångsrikt resultat.

Som marknadsledande aktör inom livsmedels- och restaurangbranschen kan Martin & Servera göra skillnad i matsvinnsfrågan.

- På två år har vi sänkt det totala svinnet, räknat i kronor, med över 30 % i logistik-verksamheten. Vi är glada och stolta över att göra ett riktigt bra år igen. Framgången är att vi varje dag följer upp och har en dialog om hur varje lager står mot de centrala målen, berättar Robinson Paz, driftschef på Martin & Servera Logistik.

Trots tydliga processer uppstår svinn ändå i verksamheten. Därför donerar Martin & Servera varor som annars hade slängts. Under 2019 skänktes 47 ton mat och dryck till olika välgörenhetsorganisationer.

- Utfallet på svinnet går åt rätt håll. I arbetet med att, tillsammans med kunderna, rädda mat har smarta digitala verktyg har varit grunden. I våras startade vi ett samarbete med Karma-appen och lanserade även utförsäljning direkt i vår egen e-handel. Där har våra kunder sammanlagt räddat 165 ton varor, berättar Ellinor Löfström, ekonomichef på Martin & Servera Restauranghandel.

Att minska svinnet är fortsatt prioriterat hos Martin & Servera. Ett av de viktiga långsiktiga hållbarhetsmålen i företaget är att halvera svinnet till 2025 (i kg, basår 2018). 

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm