Gå direkt till innehåll
Bild från filmat material i utbildningen för thailändska arbetare
Bild från filmat material i utbildningen för thailändska arbetare

Pressmeddelande -

Martin & Servera samarbetar med QuizRR för att förbättra villkoren för fabriksarbetare i Asien

Utbildningar för företag, ledning och arbetare lyfter kunskapen om rättigheter, villkor och arbetsmiljö för fabriksarbetare i Asien. Martin & Servera arbetar tillsammans med QuizRR och leverantörer i ny utbildningsplattform.

Martin & Servera arbetar för att villkoren för fabriksarbetare i Asien ska bli bättre, dels genom krav i företagets uppförandekod som är en del av affärsavtalet med en leverantör, dels genom utbildningsinsatser där samarbetet med QuizRR är en viktig del.

Under hösten 2018 har nya utbildningsinsatser för Kina respektive Thailand presenterats.

Kina

QuizRR startar en ny typ av utbildning för kinesiska fabriksarbetare med syfte att stärka de anställdas möjlighet att göra sina röster hörda. Detta gör QuizRR tillsammans med Axfoundation. Martin & Servera, liksom Åhléns, Kicks, Filippa K och Axfood deltar i projektet som drivs på dessa företags leverantörsfabriker.

Det handlar om en blandning mellan QuizRRs digitala lösning och klassrumsträning som kallas QuizRR WE (Worker Engagement) och är utvecklad för att förbättrad dialog mellan anställda och chefer på fabriken. Läs mer...

-Målet med klassrumsträning är att öka medvetenheten om anställdas involvering och engagemang, nerifrån och upp i stället för uppifrån och ner. Jag tror att det perspektivet kan ha många positiva effekter, säger May Zheng, Sustainability Specialist, Martin & Servera, Shanghai.

Thailand

QuizRRs digitala utbildning lanseras i Thailand. Utbildningen är framtagen för att lyfta etiska frågor vid rekrytering av migrantarbetare och förbättra arbetsvillkor vid fabriker i Thailand. Detta är ett gemensamt nordiskt initiativ där Martin & Servera ingår som ett av flera handelsföretag i livsmedelsindustrin. Läs mer…

Det digitala träningsprogrammet är ett modernt, interaktivt och inspirerande sätt att utbilda om arbetares rättigheter och skyldigheter. Utbildningen är en mix av filmat material i kombination uppföljningsfrågor via internet. Den består av tre moduler:

  1. Anställningsregler, rekrytering och insamling av personliga dokument
  2. Arbetsvillkor – löner, förmåner, arbetstider och övertid
  3. Arbetsplatsdialog – arbetstagarrepresentation, hantering av klagomål

Utbildningen testas under perioden december 2018 – juli 2019 i tio utvalda fabriker i den thailändska livsmedelsindustrin.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Fiskhallen Sorunda, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat material

Relaterade nyheter