Gå direkt till innehåll
Bild: Shutterstock
Bild: Shutterstock

Pressmeddelande -

Martin & Servera slutar sälja tobak

Som en del av ambitionen att vara ett ansvarsfullt företag har Martin & Servera tagit beslut om att stoppa all försäljning av cigaretter, cigarrer och snus. Martin & Servera är Sveriges ledande leverantör till restaurangmarknaden och har, tillsammans med sina kunder, kraften att göra skillnad för människor och miljö.

Ansvarsfullt företagande har alltid varit en viktig del av Martin & Serveras sätt att bedriva verksamhet och arbetet med att skapa ett hållbart erbjudande för restaurangkunderna är prioriterat.

Därför har ledningen tagit beslut om att samtliga bolag i Martin & Servera-koncernen nu tar bort tobaksprodukter ur sortimentet. Martin & Servera sålde tobaksprodukter för ca 13 miljoner kr under 2018.

"- Vi vill använda den kraft som finns i våra beslut för att påverka samhället på ett positivt sätt", berättar Irene Waldemarson, vd på Martin & Servera Restauranghandel. "- Det här är ett beslut som är bra för både människa och miljö."

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm