Gå direkt till innehåll
Martin & Servera testar distribution med ellastbil under Almedalsveckan
Martin & Servera testar distribution med ellastbil under Almedalsveckan

Pressmeddelande -

Martin & Servera testar unik ellastbil under Almedalsveckan

Att minska bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera. Ungefär en fjärdedel av Martin & Serveras transporter, mellan lager och ut till kunder, sköts i egen regi. Dessa transporter gjordes 2016 till 75 procent på förnybar energi.

Resten av distributionen görs med anlitade entreprenörer där Martin & Servera ställer miljökrav på både systematiskt miljöarbete och val av bränsle.1

Hållbara transporter är en viktig fråga för företaget, för våra kunder och för samhället. Martin & Serveras logistikutvecklare letar hela tiden efter ny teknik och utveckling som kan hjälpa oss på vägen mot fossilfria transporter.

  • Det pratas mycket om fossilfria transporter och att tekniken för detta inte finns idag, men vi har hittat en 100 % fossilfri ellastbil2 som klarar att köra 25 mil på en laddning. Vi passar på att testa lastbilen i Visby under Almedalsveckan, säger logistikdirektör Stefan Bergström Hedmark.

Kom till Skeppsbron i Visby måndag 3 juli – onsdag 5 juli, plats H125. Där arrangerar Silent Mobility och Elbilsföreningen diverse seminarier kring fossilfria transporter, och där finns ellastbilen uppställd för den som vill titta närmare på den nya tekniken.

Martin & Serveras logistikdirektör Stefan Bergström Hedmark deltar i flera av de seminarier som arrangeras i tältet på Skeppsbron i Visby.

Fotnoter:

  1. Tre fjärdedelar av Martin & Serveras transporter 2016 var köpta. Av dessa går 47 procent på förnybar energi.
  2. Lastbilen går till 100 % på el, en laddning på 5-6 timmar klarar att driva lastbilen i 25 mil och den kan utan problem ”fyllas på” vid korta stopp under dagen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Chipsters, Diskteknik, Fällmans Kött, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions och RP Frukt.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm