Gå direkt till innehåll
Martin & Servera återkallar frysta hallon med artikel nr 32 84 84

Pressmeddelande -

Martin & Servera återkallar frysta hallon med artikel nr 32 84 84

Martin & Servera väljer att återkalla frysta hallon med artikel nr 328484 med anledning av smittoutbrottet på ett äldreboende i Ljungby kommun. Alla kunder som under den senaste månaden mottagit leverans av produkten omfattas av återkallningen.

Som en ren säkerhetsåtgärd valde Martin & Servera att genast införa ett säljstopp av berörd artikel. I väntan på resultatet av provtagningarna beslutar nu Martin & Servera att som ytterligare säkerhetsåtgärd påbörja återkallning av redan levererade artiklar som mottagits av kunder under april månad. Åtgärden vidtas för att så långt det är möjligt minimera risken att ytterligare personer drabbas.

Ett flertal personer har insjuknat och tre omkommit efter att ha ätit av en hallonparfait som innehåller frysta hallon levererade till Ljungby kommun av Martin & Servera. De insjukna har smittas av ett norovirus (ingår i familjen calicivirus), men det är i dagsläget inte fastställt om viruset kommer från hallonen eller från tillagningsprocessen i köket.

Norovirus är vanligt förekommande i frysta importerade hallon och ska enligt livsmedelsverkets rekommendationer kokas i minst en minut innan förtäring. Detta har även framgått via extra märkning på Martin & Serveras produkter.

De berörda leveranserna av frysta hallon från Martin & Servera importeras från Serbien där de har testats för norovirus som visat negativt resultat.

De första provsvaren förväntas komma i slutet av veckan.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm