Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera bygger nytt lager i Umeå

Martin & Servera bygger ny lagerbyggnad i Umeå. Anläggningen, som blir ca 22 000 kvadratmeter stor med en takhöjd på ca 13 meter, ska stå färdig senhösten 2015. All verksamhet i dagens befintliga lageranläggning på Rälsvägen 7, liksom även dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda, flyttar till det nya lagret.

- Vi kan fortsätta att utveckla verksamheten och kan, med ett större lager, bredda sortimentet och därigenom erbjuda marknaden en ännu vassare produkt. Vi kan också bedriva vår verksamhet med minsta möjliga miljöpåverkan, vilket varit en mycket viktig parameter i beslutet, säger Håkan Åkerström, vd på Martin & Servera.

Bygget av anläggningen blir Martin & Serveras andra stora lagerbygge på sex år. 2010 stod ett nytt lager färdigt i Halmstad. Bygget nu, som då, sker i samarbete med AxFast.

- Det är positivt att samarbetet med AxFast fortsätter. Deras utgångspunkt är att lagret i Umeå ska bli ännu bättre, om än inte större, än Halmstad-lagret, fortsätter Håkan. - Det ligger helt i linje med vår egen målsättning.

I Umeå fick beskedet ett mycket positivt mottagande hos både chefer och medarbetare.

- Alla i personalen känner en stor glädje i att styrelse och ägare beslutat att satsa på en nybyggnation. Vi har en stark vilja att fortsätta växa och att då få de bästa förutsättningarna i en ny modern livsmedelsanläggning, det ger en härlig energi för alla, säger platschefen Erland Andersson.


Ämnen

Regions


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterade nyheter