Gå direkt till innehåll
Martin & Servera bygger nytt storlager i Enköping

Pressmeddelande -

Martin & Servera bygger nytt storlager i Enköping

I januari 2017 ska ett nytt klimatsmart lager stå färdigt för inflytt. Då flyttar restaurang- och storköksgrossisten Martin & Servera sina lagerverksamheter från Västerås och Stockholm till Enköping. I och med flytten blir Martin & Servera Enköping kommuns största privata arbetsgivare.

Det är läget som avgör var Martin & Servera bygger sitt nya lager.

Från 2017 förändras lagerstrukturen i Martin & Servera och ska omfatta fyra lager i Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå. Det innebär att dagens lagerverksamhet i Årsta/Stockholm och Västerås slås ihop och flyttas till ett nybyggt lager i Enköping. Närheten till den viktiga Stockholmsmarknaden och det logistiskt gynnsamma läget vid E18 och riksväg 55 har vägt tungt inför beslutet.

- Avgörande har också varit att hitta en kommun norr om Stockholm med pendlingsavstånd från både Västerås och Stockholm, eftersom vi vill att så många som möjligt ur vår befintliga personal ska vilja följa med till det nya lagret. Vi vill också säkra tillgången på arbetskraft i framtiden. Då blir Enköping det bästa alternativet, säger Stefan Bergström Hedmark, logistikdirektör i Martin & Servera.

Uppemot 250 personer kommer att ha sin arbetsplats på det nya lagret i Enköping.

- Det är oerhört glädjande att Martin & Servera har valt Enköping för sin etablering, något som ytterligare stärker Enköping som attraktiv logistikort. Med sina uppemot 250 anställda blir Martin & Servera Enköpings största privata arbetsgivare och en viktig samarbetspart i vårt gemensamma samhällsbygge, säger Cecilia Lööw, näringslivschef i Enköping.

Klimatsmart anläggning

Martin & Servera uppför sitt nya lager med höga krav på miljön. Solceller, återvinning av restvärme och lägre energiförbrukning är hållbara mål för anläggningen. Det geografiskt gynnsamma läget skapar också möjligheter för mer effektiva transporter till kunderna i Mellansverige.

Fastigheten, som uppförs på Varggatan strax öster om Enköping, får en total yta på 36 000 kvm och innehåller kyl- och fryslager samt avdelning för kolonialvaror. Byggarbetet inleds i januari 2016 och den 1 januari 2017 ska anläggningen vara klar för inflyttning. Martin & Servera har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor.

– Det här är ett intressant projekt och vi är glada över att få samarbeta med Martin & Servera. De har haft en rad önskemål kring utformningen som vi har kunnat kostnadsoptimera på ett bra sätt. Vi har nyligen förvärvat mark strax utanför Enköping och när byggnationen är avslutad får Martin & Servera en toppmodern anläggning i ett av Mälardalens bästa logistiklägen, säger Christoffer Bööj på LC.

- Det känns betryggande att vi har valt en partner med så lång erfarenhet av den här typen av anläggningar och som kan leverera enligt den vision vi har för lagret, både ur vårt hållbarhetsperspektiv och med de utmaningar som finns för en effektiv inre logistik, säger Stefan Bergström Hedmark.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm