Gå direkt till innehåll
Martin & Servera förvärvar Sveriges ledande öl- och vindistributör Galatea

Pressmeddelande -

Martin & Servera förvärvar Sveriges ledande öl- och vindistributör Galatea

Martin & Servera förvärvar Galatea Spirits AB och stärker därmed sitt erbjudande till målgruppen restauranger, och kan dessutom nu erbjuda en helhetslösning vad gäller distribution av vin, sprit och öl till den svenska marknaden för samarbetande producenter. Galatea är idag marknadens ledande importör av öl och har ett brett sortiment med både starka varumärken och ett stort utbud av specialprodukter.

- Martin & Serveras erbjudande till restaurangmarknaden förstärks genom affären med Galatea, säger Håkan Åkerström, vd Martin & Servera. - Vi blir dessutom en mer attraktiv distributionspartner för många vinproducenter, fortsätter Håkan. - Det här är en affär som är strategiskt viktig för Martin & Serveras tillväxt.

Genom förvärvet av Galatea får Martin & Servera en etablerad och kostnadseffektiv distribution till Systembolaget. Det ger en styrka i inköpsaffären – huvudsakligen på vin – där Martin & Servera nu kan erbjuda samarbetande vinproducenter distribution, inte bara till restaurangmarknaden, utan också till konsumentmarknaden via Systembolaget.

Galateas produktportfölj stärker Martin & Serveras erbjudande till restaurangmarknaden, inte minst på ölsidan. Galatea har ett brett sortiment av s k craft beer (specialöl, mikrobryggerier), vilket är ett tillväxtsegment både på restaurangmarknaden och på konsumentmarknaden via Systembolaget.  

Martin & Servera har tidigare inte hanterat fatöl, något som Galatea, genom dotterbolaget KGA Logistik, nu tillför koncernen.

Galatea kommer fortsatt att drivas som ett fristående dotterbolag inom Martin & Servera-gruppen.

- Galatea kommer att utveckla den position man har idag inom ölsegmentet och samarbetet inom Martin & Servera-gruppen innebär en ökning på vinsidan, säger Håkan Åkerström, vd Martin & Servera.

Konkurrensverkets godkännande efter den konkurrensrättsliga prövningen är ett villkor för affärens genomförande.


Fakta Galatea

Galatea är ledande importör och distributör i Sverige med försäljning till Systembolaget och till restaurangmarknaden. Öl utgör merparten av bolagets verksamhet med fokus på den snabbväxande marknaden av s k craftöl. Utöver detta säljer man glögg och vodka och producerar öl under varumärket S:t Eriks i ett egenägt bryggeri i Sigtuna.

Galatea har ca 70 anställda och en omsättning på 483 miljoner kronor (netto 2013/2014).


Relaterade länkar

Ämnen


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm