Gå direkt till innehåll
Martin & Servera går in som samarbetspartner till Årets Kock

Pressmeddelande -

Martin & Servera går in som samarbetspartner till Årets Kock

Vi är glada att kunna presentera nyheten att Martin & Servera går in som samarbetspartner till Årets Kock, det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Det innebär att Årets Kock och Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin, och för att inspirera kockar till matlagning med råvaror av högsta kvalitet.

  • Vi är stolta över samarbetet med Årets Kock. Tävlingen bidrar till att driva den gastronomiska utvecklingen och inspirerar kockar över hela Sverige. Det är ett långsiktigt arbete som bidrar till att lyfta kockyrkets status, det svenska kökets renommé och en ökning av det generella matlagningsintresset, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör Martin & Servera.

När Årets Kock skapades i början av 1980-talet fanns ett mycket begränsat antal stjärnrestauranger men i dag är det svenska köket internationellt uppmärksammat och mycket omtyckt. Årets Kock är en viktig plattform för branschens utveckling och de driver debatten kring mat, något som Martin & Servera naturligtvis vill vara en del av och stödja.

  • Vi är mycket glada över att hälsa Martin & Servera välkomna bland våra samarbetspartners. För oss innebär det att restaurangbranschen knyts ännu mer och tydligare till Årets Kock. Med Martin & Servera som samarbetspartner kommer Årets Kock lättare nå ut till hela restaurangbranschen, säger Hanna Halpern, vd Årets Kock.

I slutet av september kommer hantering av alla inkomna tävlingsbidrag att påbörjas, följt av uttagningar och semifinaler resten av året.Finalen av Årets Kock 2016 går sedan av stapeln vecka 6, 2016 i Stockholm där totalt 8 finalister kommer kämpa om titeln.

Övriga samarbetspartners till Årets Kock är bland annat Arla, LRF, Spendrups Bryggerier, Electrolux, Diversey, Segers med flera.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen 3DAB, Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Presskontakt

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14