Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin & Servera kan komma att beröras av Handels strejkvarsel

Martin & Servera beklagar att enighet inte kunnat nås i avtalsförhandlingarna. Vi hoppas fortfarande på en lösning innan konflikten träder i kraft. En konflikt får stora konsekvenser. Då Martin & Servera är enda restaurang- och storköksgrossist som varslats drabbar det oss extra hårt. För våra kunder kan det komma att betyda problem med varuförsörjning. 

Om konflikten träder i kraft innebär det följande: 

  • Kunder till Martin & Servera Restaurangdistribution i hela landet kan komma att påverkas av leveransstörningar – helt eller delvis.
  • De verksamheter som berörs är Servera, Martin Olsson, Matsäljarna, Konservkompaniet, Dalbergs Gross, Servicegruppen, Strandbolaget och RIAB/Heselius.
  • De verksamheter som ej berörs är Martin Olsson Cashar, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt och Fällmans Kött.
  • Från konfliktåtgärderna undantas skyddsarbete enligt bestämmelse i Huvudavtalet mellan LO och SAF. Vi har sökt dispens för leveranser till skolor, förskolor, sjukhus, äldreboende, fängelser och militära förband.

Ämnen


Martin & Servera erbjuder ett brett spektrum av produkter, tjänster och koncept – för varje restaurangverksamhet. Inom Martin & Servera finns fyra verksamhetsområden: restaurangdistribution, cashar, specialistföretag samt restaurangtjänster. Martin & Servera är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en del av vår affärsidé.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 1003
121 23 Johanneshov