Gå direkt till innehåll
Martin & Servera och Grönsakshallen Sorunda i Umeå flyttar ihop

Pressmeddelande -

Martin & Servera och Grönsakshallen Sorunda i Umeå flyttar ihop

När Martin & Serveras nya lagerbyggnad på Västerslätt står klar kring årsskiftet 2015/2016 slås också koncernens frukt- och grönsaksverksamheter i Umeå ihop.

Sammanslagningen i Umeå av de båda verksamheterna ger flera fördelar. Den innebär en minskad miljöbelastning genom samdistribution av varor. Samlastning ger också fördelar för kunderna. En beställning att göra och färre leveranser att ta emot.

Förändringen i organisationen innebär också en kompetenshöjning och ett utvecklat sortiment inom frukt och grönt hos Martin & Servera. Något som ger ett ökat mervärde för Martin & Serveras befintliga kunder.

Grönsakshallen Sorunda behåller sin rikstäckning gentemot kedjekunder genom att marknadsföring och försäljning sköts från Grönsakshallen Sorunda i Stockholm. Distributionen av varor görs från Martin & Servera i Umeå.

Grönsakshallen Sorundas sortiment lagerläggs hos Martin & Servera, så att exempelvis de färdigskurna produkterna även efter årsskiftet finns att köpa för kunderna i norra Sverige.

All personal som är tillsvidareanställda på Grönsakshallen Sorunda i Umeå kommer att ha fortsatt anställning på Martin & Servera i Umeå.

Ämnen

Regions


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea Spirits, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött och Martin Olsson Cashar.

Presskontakt

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterade nyheter