Gå direkt till innehåll
Martin & Servera och ÖppnaDörren i samarbete

Pressmeddelande -

Martin & Servera och ÖppnaDörren i samarbete

”Jag öppnar gärna dörren igen, det var roligt och lätt” var en av kommentarerna när medarbetare från Martin & Servera provade ÖppnaDörren i vintras och fick möjligheten att träffa och nätverka med nya svenskar som vill etablera sig på arbetsmarknaden.

Samarbete med ÖppnaDörren

Under vintern har några medarbetare på försök deltagit i en pilot av ”ÖppnaDörren” på Martin & Servera. Initiativet startades av Axfoundation och syftar till att ge nya svenskar en chans att komma i kontakt med oss som bott här lite längre. Resultatet blev över förväntan och Martin & Servera har beslutat att erbjuda alla anställda denna möjlighet.

För medarbetaren innebär det att de på ett enkelt sätt ges möjlighet att träffa personer med annan bakgrund, att de får dela med dig av din kunskap om samhället och arbetslivet och kanske öppna dörrar för dessa personer.

För Martin & Servera innebär det här initiativet bland annat att vi blir bättre på att förstå våra kunder som i många fall är nya svenskar. Det hjälper oss även att hitta nya kandidater att rekrytera till lediga tjänster och det bidrar till vårt arbete med att fylla våra värdeord med mening.

Hur fungerar ÖppnaDörren?

ÖppnaDörren har ett par några olika initiativ. De som prövats av medarbetare inom Martin & Servera är Yrkesdörren och Invitationsdepartementet. Till Yrkesdörren anmäler man sig för att matchas ihop med någon inom samma bransch eller yrkesgrupp för att hjälpa till att skapa jobbnätverk. Genom Invitationsdepartementet matchas man ihop för att äta en middag tillsammans. Axfoundation har öppnat en särskild webbsida för alla anställda i Martin & Servera, där medarbetarna kan läsa mer om ÖppnaDörren och anmäla sitt intresse.

Vd Håkan Åkerström, som också var en av piloterna i vintras, rekommenderar medarbetarna att prova på:

– Det är ett privilegium att få träffa personer med en annan bakgrund och ta del av deras resa genom livet och arbetslivet. ÖppnaDörren är ett viktigt och samtidigt roligt initiativ där vi får möjlighet att fördjupa oss i mångfaldsfrågorna på ett nytt och konkret sätt. Att få möta personer med en annan bakgrund - som samtidigt har så mycket gemensamt med oss – berikar verkligen. Och vi behöver dem och deras kompetens, både i samhället och i Martin & Servera.

Detta är en första början på den utbildningsatsning gällande mångfald som Martin & Servera startar till hösten. Då kommer alla medarbetare att under åtta veckor få tränga djupare in i vad mångfald betyder för sig själva, för företaget Martin & Servera och för samhället i stort.

För mer information om Martin & Servera, kontakta Christina Gezelius, informationschef Martin & Servera, 0708-13 64 02.

För mer information om ÖppnaDörren, kontakta Maureen Hoppers, kommunikationsansvarig ÖppnaDörren, 0725-40 54 00.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är ett svenskt, familjeägt företag. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet. Martin & Servera består av Martin & Servera Restaurangdistribution samt dotterbolagen Galatea, Grönsakshallen Sorunda, RP Frukt, Fällmans Kött, Martin & Servera Solutions och Martin & Servera Restaurangbutiker.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm